ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ- UNDP: Τεχνική βοήθεια προς τ/κ κοινότητα για έργα υποδομών 

ΚΟΜΙΣΙΟΝ- UNDP: Τεχνική βοήθεια προς τ/κ κοινότητα για έργα υποδομών 

Τεχνική βοήθεια προς τ/κ κοινότητα για έργα υποδομών ανακοίνωσαν Κομισιόν και UNDP.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη διαδικασίας υποβολής προτάσεων με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων για βελτίωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών υποδομών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα μέσω της δημιουργίας μιας "Διευκόλυνσης Τοπικών Υποδομών".

Η Διευκόλυνση αυτή θα συντονίζει και θα εκτελεί χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα υποδομών στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου και θα υλοποιείται από το UNDP.

Θα δίδεται η ευκαιρία σε τοπικές κοινότητες (άτομα ή ομάδες) να υποβάλλουν προτάσεις για έργα που θα αναλαμβάνονται από το UNDP και θα υλοποιούνται περιοδικά.

Ο επικεφαλής της ομάδας για στήριξη μιας διευθέτησης στην Κύπρο στην Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Υποδομών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Kjartan Bjornsson δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία πως εργάζονται για την επανένωση της Κύπρου μέσω κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και μέσω της ανάπτυξης υποδομών.

"Η Διευκόλυνση αυτή είναι εδώ για εσάς. Είναι μια πολύ σημαντική επένδυση που κάνουμε και θέλουμε να βάλουμε περισσότερα χρήματα σε αυτό εφόσον έχουμε έργα καλής ποιότητας, υπάρχει σωστή υλοποίηση και μπορούμε να δούμε πως υπάρχει σοβαρότητα εκ μέρους σας", επεσήμανε.

Είπε πως ελπίζουν πως η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους Κύπριους και στις δυο κοινότητες θα βοηθήσει στον στόχο του προγράμματος, που παραμένει η επανένωση της Κύπρου.

Η διευθύντρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), Tiziana Zennaro, αναφέρθηκε στη σημασία της βιωσιμότητας και πρόσθεσε πως η Διευκόλυνση αυτή αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα του πώς η δράση σε τοπικό επίπεδο έχει θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια έκκληση προς όλους να αναλάβουν δράση προς επίτευξη τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο "δήμαρχος" Μόρφου και "πρόεδρος" της "ένωσης δήμων" στα κατεχόμενα Mahmut Ozcinar είπε πως η στήριξη σε ό,τι αφορά τις υποδομές είναι πού σημαντική και εξέφρασε ικανοποίηση για τη δημιουργία της Διευκόλυνσης αυτής.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top